Kako biti streber?

January 11, 2016

Da, da dobro ste procitali naslov. Danas ja, Iva, svedocim vam o malim tajnama nas tzv. "strebera". Verujte nije nama uopste lako. :)

Pa ovako, oduvek imam sve petice. Zasto? Ne znam ni sama. Oduvek sam bila naprednija od ostalih pa sam morala nekako da se iskazem. To a i volela sam da se razlikujem, mislim idalje volim. Pa tako krenem sa jednom peticom, pa jos jednom i jos jednom i sve tako. Znate uciteljica vas voli, roditelji dosta uticu i to.
A onda dodje 5 razred. Pogibija. Definitivno mogu reci da sam tada ucila kao nikad. Bila sam jos mala, neiskusna pa sam bukvalno ucila sve predmete od korice do korice, sto znamo da je ne moguce. Medjutim kada sam to prosla zasto da i dalje ne budem sa 5,00? I evo me sada, ulazim u finale meca kao najbolji djak nase generacije. Hmm, zvuci dobro zar ne? Iza sebe vucem puno rada, kojih mozda niste ni svesni.


 No, iako smo mi streberi uglavnom tema ismejavanja, mnogi nam zavide. Mene ne zezaju nego samo zele biti bolji. Prosto, ja sam najvisa lestvica u skoli i kada dobijete, igrom slucaja, bolju ocenu od mene to se slavi. :) Znate, kod mene u skoli nemaju svi status miljenika svih nastavnika, ucenice koja stalno izlazi sa casova da bi pisala za skolski caspopis ili ukrsavala skolu, stalna putovanja na festivale i sajmove ili  pak tu mogucnst da nosite skolski dnevnik. xD Kako bi rekao moj najdrazi pisac John Green: "Streberi vladaju svetom!" Samo pgledajte sve uspesne ljude u svetu. Od Bil Gejtsa do Nikole Tesle, svi su bili streberi. NEDFIGHTER!!

Eh sad, streberi u danasnjem vremenu nisu oni likovi sa upasanom majcom u pantalone, ogromnim cvikerima i protezom. Ok, ja nosim naocare i protezu, i upasujem majcu u pantalone ali ja nisam......aaaaa :'( upravo sam shvatila da jesam streber. (Zamislite me sada kako placem) :'(  :'(
GET BACK TO REALITY. Nas zamisljaju tako, ali 90% strebera su uglavnom kul likovi koji vole da se druze i sve rade kao i druga "normalna" deca samo su dosta inteligentnija.


Ne, ne i ne, streberi ne uce 24/7 i ne posvecuju svoj zivot tome. Moja tajna uspeha je...... (drums please).......... SLUSANJE NA CASU. Ok, verujem da ovo niko nije ocekivao. xD Znaci, ja slusam sta nastavnik ispredaje (ako predaje) i onda kuci jednom prictiate i voala evo petice. Ja da ne ucim nistaa ama nista kod kuce bila bih slabo odlicna. Naravno za ovo vam je potrebna inteligencija. Morate jako brzo shvatati i kapirati stvari. A neko ko ima mozak velicine ptice (ako ste ucili biologiju za 6 razred znate koliki mozak ima ptica) ne moze to postici. Sorry.. Njima preostaje samo bubanje i uterivanje gradiva cekicem u glavu.


Eh, sad vi kad ucite vi samo zelite sebi sve najbolje u zivotu i zelite da pomognete sebi. Jel vi najverovatnije nista necete postici ukoliko ne zavrsite skolu. Sad nam je mucno ucenje ali vec sa 30-40 godina jako cete se kajati. Na kraju svi shvate da je najlepsi period ustvari ucenje i skola.

Samo procitajte ovo..
Kod sebe primecujem to da ja jako volim neke predmete i prosto uzivam uceci ih. Radujem se svaki put kad saznam nesto novo, i u tome nema nista lose. Mislim valjda nema. Isto kao sto vas interesuje sta je danas jela osoba koju iz dna duse mrzite tako i mene interesuje npr. biologija. Prosto morate negovati ta svoja interesovanja i inteliganciju.


Vi svoje znanje mozete iskoristiti u svim oblastima. Evo ja inace ne igram igrice ali sam pronasla jednu koja se zove Brain Wars (potrazite na google play prodavnici) gde vi vezbate svoj mozak na nekim trik igricama. Ili posto ne znam da igram odbojku, da bih imala dobru ocenu moram nesto smisliti. I tako vam ja u svojoj glavi izracunam sve. Kako baciti loptu, kojom snagom, iz kog ugla, u kom trenutku, na koje mesto i tako postignem poen. Radi, probajte i vi. ;)

Ja sam se bas lepo ispisala, nadam se da vam ne smeta. I da, posto sam zaboravila da vam pokazem jelku i ukras koji mi se najvise svidja sada cu. Jelku pogledajte sa strane, a sto se tice ukrasa. Hmm.. pa neka bude snesko njega sam stvarno najlepse uradila. Njega je osmislila Neko Nebitan sa bloga Alia's Diary i hvala ti. Njen blog mozete pogledati na kartici pri vrhu bloga. :)


You Might Also Like

73 comments

  1. Haha, veoma zanimljiv post :D Zabavila sam se čitajući :D
    xoxo ♥

    ✨ forever-blogm.blogspot.com ✨ -pročitaj novi post na mom blogu. ako želiš ♥

    ReplyDelete
  2. Super post. Ziveli streberiii haa :)

    ReplyDelete
  3. Jelkica je jako slatka, nemam nista protiv strebera... To su samo snalazljive osobe, kao sto si rekla slusaju na casu, imaju protezu... Ja nosim fiksnu protezu, slusam na casu, snalazim se i ponosim se time sto sam STREBER <3
    O Boze sta sam napricala ahhaha Divan post kao i uvek <33

    tijanaqueenoffashion.blogspot.rs

    ReplyDelete
  4. Mislim da si i meni pomogla sa ovim postom,jako zanimljive činjenice do petice hah :D
    Ja sam osmi razred i ima doosta štrebera,ali štreberi se više ne ismejavaju,mislim odakle sam ja to je sasvim normalno,još niko nikoga ne naziva 'štreberom' ako si shvatila šta želim reći...
    Obožavam tvoje postove,i jako si kreativna ♥

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nije tesko biti odlican, samo treba znati sta uciti. :)

      Delete
  5. Ja imam sve petice,iako školu prezirem iz dna duše.Iako sam 5,000 ne zamaram se toliko školom,i što vise je izbjegavam.Slažem se sa tobom.Odlikaši često budu ozoglašeni I ismijavani pod nazivom "ŠTREBERI".Ja bih čak voljela kad bih redovnije učila,i prestala biti kampanjac,koliko god moje ocijene bile dobre.Sjajan post.Uživala sam tokom čitanja .Divno pišeš:)Slike su super.Na mom blogu je novi post.Posjeti moj blog:
    http://ameliabelieveme.blogspot.ba/
    Ukoliko se učlaniš u moj blog,uzvratiti ću ti:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pa to jeste tako. Ja isto ne ucim bas redovno, ali to je zato sto mi je potrebno malo vezbe do petice.

      Delete
  6. Zanimljiv post. Bilo je interesantno pročitati. :)

    Girly world

    ReplyDelete
  7. Svidja mi se kako pises, i ne opterecuj se sta drugi pricaju o tebi.
    A sto se tice ove igrice sto si preporucila, bacicu pogled. :D :D

    ReplyDelete
  8. Post je velicanstven! Ja sam od prvog razreda odlican djak sa svim peticama i dosta su me zezali zbog toga, ali mene nije bilo briga, imalo je tu dosta razloga, ali najvise jer znas ko me je zezao? Devojcice koje su brojale na prste, imale 7 momaka do treceg razreda, i redjale dvojke (ne sto ne mogu da uce, vec sto ucenje smatraju nepotrebnim). Od tad sam se izborila za sebe i sad, kad sam, kao i ti, djak generacije, mogu samo da mi zavide i da se pitaju kako sam dotle dospela!

    Hashtag Girl

    ReplyDelete
  9. Stvarno dobar post! Totalno se pronalazim u njemu,samo sto ja nisam bas....skroz 'streber' imam vecinom 5 jer SLUSAM NA CASU(majke mi,samo to ) a jedno mi ne ide srp. tu imam i 3 i 4 i 5 hahahaa xd.
    Inace (da se malo hvalim ;) ) ja sam na koficijentu inteligencije bila prva u mom odeljenju :D Koji si ti sad razred?Ja sam 6 ☺
    dreamer-ana.blogspot.com

    ReplyDelete
  10. Dobar post :) Ovih dana svi pisu samo o učenju i dele savete, šteta što u moje vreme nije bilo blogera, bilo bi mi lakse :)

    ReplyDelete
  11. Uuu ovaj post je jedaan od najboljih koji sam do sada procitala. Sada me interesuju postovi vezani za skolu i ucenje, obicno sam bila odlicna sa jednom cetvorkom ali ove godine mislim dacu biti sa vise jer sam popustila. Nisam streberr i znam da mnogi vredjaju strebere... Ima kod mene 2 strebera u razredd, jeste to kul, divim im se kako sve postizuu a ja 15 min ucim jednu recenicu ! ;D
    Zanimljiva si, zaista

    ReplyDelete
  12. Ja sam neki 'štreber', ali ne učim po ceo dan, već, kao i ti, samo slušam na času, jer je to najbitnije. Tako zapamtim 70% lekcije i ako i ništa kući ne pipnem, kada me sledećeg dana u školi pitaju, znaću najmanje za trojku. I naravno, važno je pronaći nešto zanimljivo u svakom predmetu (čak i matematici!!!!).

    ReplyDelete
  13. veoma dobra tema,i ja sam bila učenik generacije u osnovnoj školi a i sada u srednjoj imam sve petice :)

    http://lamiyasworld.blogspot.ba/

    ReplyDelete
  14. Fenomenalan post :) Ja sam već završila osnovnu školu,sa Vukovom diplomom,ali su me naravno uvek nazivali štreberkom..I u potpunosti je tačno da gotovo sve može da se nauči na času... :D

    http://fashionawakebyb.blogspot.com/

    ReplyDelete
  15. Divan post! Ja sam zapravo nesto između štrebera i 'normalne' osobe. Kao i kod tebe, moja tajna je upravo slušanje na času. Desi se da nekad čak i ne pročitam lekciju posle časa, ali mi ipak nešto ostane u glavi. Međutim, ja se služim i logikom, tojest crtam neke stvari koje mene podsećaju na gradivo, i meni uspe nekako :) Još jednom, odličan post!♥

    ReplyDelete
  16. Supeer post.
    Ako zelis pogledaj moj blog i pretplati se uzvratiti cu samo mi napisi u komentar <3
    amnafashdiary.blogspot.ba/

    ReplyDelete
  17. Odlično. Ja učim,prolazim sa 5.00 ali ne kažem da sam štreber. Jer nisam spremna uvek niti slušam toliko na času. Drago mi je što sam pobedila :D

    ReplyDelete
  18. S obzirom na to da sam u mojoj skoli bas ja ta koja ima najbolje ocene i osvaja razne nagrade, glavno pitanje gde god da se pojavim jeste ?A jel radiš neti nešto osim što učiš?'. I onda, kada to čujem, meni padne mrak na oči, ali bukvalno, prvenstveno zato što dosta njih ne shvata razliku između bubalice i nekoga ko uči možda 20 minuta dnevno i nekoga ko uči 2 sata, a ništa ne nauči. Ja takođe 90% gradiva pokupim na času, ali nekada mi nastavnikov glas bude toliko dosadan da mi se glava ode na jedno potpuno drugo mesto i mašta o nečemu sasvim stotom, haha. Inače, fenomenalan post, slažem se sa tobom kao i sa Džonom, hehe. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ali mi koji smo dovljno inteligentni da brzo naucimo lekciju, ne provodimo sate i sate uceci. Dovoljno je samo malo da sve naucimo.☺♥

      Delete
  19. Veoma zanimljiv post.Nadam se da cu se posluziti savjetima,jer bas ja i ne slusam na casu bas

    ReplyDelete
  20. Hm zanimljiv post, ali ono sto mi je pomalo zasmetalo je da si napisala da su odlicni ucenici inteligentni. Pa, s ovim ne zelim reci da su glupi ( i sama prolazim s pet), ali ne moras biti nesto posebno inteligentan da bi prosao s pet. To su obicne ocjene koje dobijes na temelju svoga rada i pamcenja, a ne na temelju inteligencije. Profesore nije briga hoćeš li ti nešto naučiti na neki logičan način ili ćeš sjesti i naštrebati sve napamet, njima je jedino stalo do toga da ti znas kad te prozovu. I sama poznajem stvarno inteligentne ljude koji nemaju baš tako odlične ocjene, a te ocjene ne pokazuju njihovu (ne)inteligenciju već njihovu lijenost.
    Oh sad sam shvatila da sam odlutala malo, ali uglavnom htjela sam reći da svatko može prolaziti s pet ako se barem malo potrudi, a inteligencija se vidi kroz druge stvari. Eto, to je moje misljenje i nadam se da se neces naljutiti☺

    ReplyDelete
    Replies
    1. Slazem se i to jeste tacno. Ima puno dece koje su jako inteligentni ali ne znaju da se pokazu pa mozda imaju losije ocene. Ali ja sam samo htela da kazem da ona deca koja su pametnija mnogo lakse uce, i mnogo im manje vremena treba da nauci nesto. Ne moraju da nauce nesto napamet. ;)

      Delete
  21. Ovaj komentar če da bude malčice dužii... Tako mi je drago što sam konačno pronašla nekoga ko me razumije! Ja sam do 5. rzd imala sve petice međutim poslije toga sam pokvarila prosjek jer su mi te godine roditelji uveli internet pa mi se nije dalo učiti(imala sam samo četiri 4 na polugodištu i tri 4 na kraju godine). Na kraju šestog razreda sam imala samo tri 4 što uopšte nije loše. Sada sam sedmi razred. Na polugodištu sam imala 4 iz matematike i 3 iz fizike, a sve ostale petice. Vjerovatno ni tebe ni bilo koga drugog ne interesuju moje ocjene, ali eto, morala sam da ih pomenem. Ja sam i dalje označena kao štreber u mom odjeljenju jer sam u 4. razredu bila najbolja u svemu osim u fizičkom(šta da se radi?). Ocjene koje sam imala ranije i koje imam sada nisam dobila zbog višesatnog učenja već zbog slušanja na času. Vjerovatno bih zadržala prosjek 5.00 da se nisam ulijenila. Postala sam kampanjac ali ove godine sam odlučila da to promijenim jer mi nije potrebno mnogo vremena da naučim lekcije čak ni kada mi se nakupe, a kamoli kada ih učim jednu po jednu. Meni moje ocjene ne smetaju samo uvijek budem razočaran jer znam da mogu mnogo bolje.
    Izvini što sam smorila sa nekim glupostima koje se tebe uopšte ne tiču i vjerovatno te ne interesuju ali sam imala potrebu da ovo podjelčim sa nekim.Inače, log ti je super. Veoma si originalna i dopadaju mi se tvoji postovi kao i izgled bloga. Hvala ti što si odvojila vrijeme da pročitaš ovaj beskonačno dugi i besmisleni komentar. Puno poljubaca!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kao prvo hvala ti puno na ovom divnom komentaru, i ne uopste mi nije bilo tesko da ga procitam. Ja verujem u tebe, samo nastavi da ucis, odlican uspeh uopste nije los prosek, i uspeces u svojim zeljama..♥♥

      Delete
    2. Hvala punoo! Stavr je u tome što ja na kraju svakog polugodišta znam da se nisam gotovo nimalo potrudila! Hval ti puno na podršci i ohrabrenju! Ovaj komentar mi puno, punoo znači <33

      Delete
    3. Hvala tebi, na izdvojenom vremenu. Mnogo mi je drago sto sam ti na neki mali nacin pomogla..♥♥♥

      Delete
  22. Super post!!!

    Ako želiš pogledaj naš novi post i uzvrati komentarom -https://diyformi.blogspot.rs/2016/01/diy-maskice.html?m=1

    ReplyDelete
  23. Super post! Bas zanimljiva tema! Svaka ti cast na svim peticama!!! ♥♥♥ Slazem se sa tobom da nema nista lose kada se neko raduje jer je naucio nesto novo!

    ReplyDelete
  24. Ne znam koliko godina imaš, rekla bih 15. I vrlo odraslo gledaš situaciju kao sa 25 . Inače volim kada je osoba svesna života i odlučna. (Mislim ovo vezano za učenje )

    ReplyDelete
  25. Very Great Post and I love your blog!

    Would we follow each other on GFC And G+?
    Please Let me know If you follow me, I’ll follow back!

    Love xx
    Official Seol ♥

    ReplyDelete
  26. Bas je zanimljiv post, ako zelis da pratimo jedna drugu, preplati se na blog ja uzvracam.

    Recenzije11.blogspot.com

    ReplyDelete
  27. Vec sam ti pohvalila post,zbilja je odlican! Jedna samo obavijest,dodala sam i GFC dugme,pa kako ja tebe pratim da i ti mene :) puno ti hvala!

    http://lbeautyea.blogspot.hr/

    ReplyDelete
  28. Vec sam ti pohvalila post,zbilja je odlican! Jedna samo obavijest,dodala sam i GFC dugme,pa kako ja tebe pratim da i ti mene :) puno ti hvala!

    http://lbeautyea.blogspot.hr/

    ReplyDelete
  29. Odličan post.Daleko sam od štrebera,iako imam 5 zaključno,ne volim učenje,ne čitam knjige,zezam nastavnike,pa me baš i ne smatraju ''štreberom'' hahah
    Još jednom odličan post!

    Učlani se na moj blog: funnyandrabbits.blogspot.com

    ReplyDelete
  30. Post je savrsen i poklapamo se u apsolutno svemu. BAAAAAAS svemu. Ti si mi kao neki klon. Jedini provlem je sto ja nisam uvijek imala sve petice. Na poslednjem polugodju bila sam 4.93 sto znaci da sam ja imala jednu cetvorku. Iz FIZI(nije fizike, obozavam je) ...CKOG VASPITANJA. I to zato sto su se neka djeca zalila na nastavnicu, ali ja NISAM. I tako je neka ulizica prenijela ko se zalio, pa nabrojala i mene. Poslije niko nije mogao da je odvrati. Ni moja razredna, ni ja, ni djeca, NIKO. Malo je reci da je prezirem. Tako se to radi u najboljoj skoli u Podgorici, sa 'najboljim nastavnicima'. Sadasam dobila opravdanje od psihologa da ne radim fizicko do daljnjeg. Pozdrav😙

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aaaaaa fizicko i mene ubija. Ali ono snalazim se nekako. Mada mrzim nastavnicu iz dna dusee.. :)

      Delete
  31. Joj draga, odlican post. Jako mi se svidja tvoj nacin pisanja.
    Ako zelis, uclani se na moj blog, naravno uzvratiti cu samo se javi u komentar.
    amnafashiondiary.blogspot.ba

    ReplyDelete
  32. Hello there it would be nice if we follow each support each other. let me know when you do and i'll return.

    ReplyDelete
  33. These super-cute post.

    would you like to follow each other on Google Friend connect and google +?
    let me know if you follow me and i will follow you back.
    www.tomntins.com

    ReplyDelete
  34. Odličaaan post,stvarnooo lepo pišeš..Ovo mi je prvi put na tvom blogu,i mislim da ću se zadržati
    Izbacile smo novi post,pa ako želiš pogledaj:http://blogofapsycho.blogspot.rs/

    ReplyDelete
  35. Tek sam sad otkrila za tvoj blog. Danas u 23:52 xD
    Moram ti reći da mi se mnogo dopadaš. Dugački postovi, ozbiljne teme, vidi se da voliš da pišeš, bukvalno ubacuješ sebe, svoj karaktet, u svoje postove i to mi se MNOGO sviđa. Jedina stvar koja mi se pomalo ne dopada jesu pravopisne greške i što ne ubacuješ š š, č, ć, ž i ne znam ima li još haha.
    Ali ekstra si!

    Htela bih dodati malo svog razmisljanja na ovu temu. Mislim da postoje dve vrste štrebera. Prva je ona koja konstantno uči, buba, čita, ne izlazi napolje, nedruštven ( stidljiv ili smara jer je sveznalica) itd. Dok je druga, ona tvoja vrsta, inteligentna po prirodi, društvena, spremna da pomogne i obasni itd.

    Sve u svemu dobila si novu čitateljku i samo nastavi tako ♥♥♥
    P.S. ja imam problem sa odbojkom i nmp kako da izracunam te uglove hahahah ( u dnevniku 2 i 5)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Moja tastatura nema š,đ,ž ali potrudicu se da ih dodam. ;)

      Delete
  36. "Ja da ne ucim nistaa ama nista kod kuce bila bih slabo odlicna."-to sam ja. (Ako sam dobro shvatila na šta si mislila) Do petog razreda sam bila 5.00 i onda od šestog uvek jedna-dve četvorke. A zašto? Zato što sam lenja i ne učim.. Da sam od početka bila uporna, organizovana i da sam više učila sad bi bila vukovac, možda i đak generacije-ali mi to nije u interesu... Ne znam samo koliko još ima ovakvih kao ja-koji prolaze 4.80-4.86? :/
    P.S. znam da je star post i da verovartno nećeš ni videti komentar, ali morala sam da ga prokomentarišem :)

    milicalifestyletips.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Samo ti nastavi da vredno radis. Prosek i nije toliko bitan. I da, vidim svaki komentar. Nebitno na koliko starom postu je napisan. xD

      Delete

Reci svoje iskreno mišljenje ☺