Bejaše jednom jedna Iva...

November 09, 2017

 Danas ću vam pričati jednu priču. Priču o, sada više i ne tako maloj, devojčici koja je u nekoj dalekoj prošlosti (koje se više niko ni ne seća) vodila neki ludi blog tamo negde na internetu. Retko ko je verovao u tu priču. Ne krivim ih. Ni ja ne bih da sam na njihovom mestu. Možda bi i bila istina da postoji neko ko će to potvrditi. Ali pošto Iva nije pisala još od pamtiveka, tačnih podataka i nije bilo. I priča se samo prenosila sa kolena na koleno ostavljajući previše prostora da svako doda šta mu se čini prikladno za tu situaciju. Pa je tako jedna obična priča prerasla u legendu o redovnom pisanju, odgovaranju na komentare, kreativnosti čak i o tome kako je Iva čitala i tuđe postove na vreme. Međutim, već i sami vidite da je to suviše dobro da bi bila istina. :)


Jednog dana je mlada Iva, dok je sedela u gradskom prevozu i razmišljala o prethodnom danu, kao što to i obično radi, odlučila da bi trebalo da napravi neku promenu. Nije tačno bila sigurna koju promenu i zašto ali je znala samo jedno- ovako više ne ide. Počela je da gleda svet nešto drugačijim očima. Razmišljala je o tome da možda učenje i škola nisu zaista vredni da se Iva odrekne svega što voli i u čemu uživa. I da bi trebalo malo više vremena da odvoji za sebe, svoju porodicu, prijatelje a i hobije. Međutim, razumite ljudi nije ni to lako. Mi sve hoćemo, retko šta uradimo.
Ali Iva hoće, zaista hoće. Misli da je ovog puta to to. Našla je svoju dozu, meru svog života. Koliko joj sleduje čega naprema uloženom trudu. Možda je i moguće uspeti u svemu.


I Iva, kao i svi ostali njeni vršnjaci, prolazi kroz razne muke odrastanja. Nije još uvek dorasla životu, a već duboko gazi u njega. I u njenoj glavi se neprestano prevrću misli razuma i racionalnosti dok ih želja i mašta nose visoko u nebesa. Treba naći kompromis, vezu između postojanja i živeti.
Nije baš najjednostavnije biti uvek dete za primer, drug koji pomaže i učenik koji dobija sve petice. Kako stići pospremiti svoju sobu, pročitati lektiru, pojesti grašak za ručak i saslušati drugaricu kad je tužna, a pored svega toga ostati ti ti. U današnjem svetu gde samo neko čeka da pogrešiš da bi mogli da ti se smeju i da postaneš plen a ne lovac, nije lako pronaći sebe a kamoli biti siguran u isto. Zato je i Iva probavala teritoriju. Probala sa i bez, probala za i protiv i probala kako i zašto. Nije još sigurno kako će sve ovo ići, ali ne preostaje ništa drugo nego nada.


Sve u svemu, Iva je trenutno sigurna u ono što želi i ima veoma dobre ideje kako sve to i da postigne. Menjaće se stvari, razmišljanja i stavovi ali za sada nek bude ovako. Iva želi da razbije mit ponovo pokrenuvši svoj blog, o kome jako dugo razmišlja i pokušava da pronađe savršeni način za funkcionisanje istog. Jer nakon 3 godine postojanja bloga to je najmanje što on a i svi nekadašnji, sadašnji i budući čitaoci zaslužuju. Ali pre svega osoba koja i piše ovo. Jer ne treba zaboraviti svoju prirodnost i autentičnost u svetu gde je sve lažno i neprirodno. Baš zato se i nastavlja ovo putovanje, nadajmo se u najboljem mogućem pravcu. Hvala na strpljenju.

Iva


You Might Also Like

22 comments

  1. Ne mogu ti opisati koliko sam se obradovala kada sam videla da si objavila novi post. Iskreno mi je nedostajalo tvoje pisanje, ali razumem zašto ga nije bilo neko vreme, i u potpunosti podržavam šta god odlučila. U mnogim rečenicama ovog posta sam se itekako pronašla.

    Introverted dreamer

    ReplyDelete
  2. Jako lijepo napisan post! Drago mi je što ću u budućnosti imati priliku čitati tvoje postove, jer sam se dosta puta zapitala gdje si ti nestala. Znam da ideš u gimnaziju i vjerujem da nije lagano, ali isto tako trebaš se nekada opustiti i uzeti vrijeme samo za sebe. Dobrodošla natrag! <333

    Fantastiko World

    ReplyDelete
  3. Baš mi je drago što si se vratila. Moram reći kako me ovaj tekst zaista oduševio i predstavlja ono kroz šta većina nas prolazi i možemo se pronaći u ovome. Nadam se da ćeš uspjeti u svom cilju i nastaviti nas očaravati svoji pisanjem i postovima!

    Dobro došla nazad draga Iva! <3


    Minnah's Life

    ReplyDelete
  4. Jaooo, ja sam odusevljena ovim postom.Tvoj stil pisanja je.... aaa *-* Zaista divno! Drago mi je sto si nam se braatila!

    Have a nice day, darling.
    How to make the best lips scrub? Write about it, on my blog.
    New post is here. Visit me, Maleficent

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sta vise mogu pozeleti od ovakvog komentara? xD

      Delete
  5. Moram biti potpuno iskrena i reći da po naslovu nisam očekivala ovakav post, ali mi je drago što si sebe stavila u 3. lice i ispričala nam jednu predivnu priču. Jako si originalna, nisam još nigdje vidjela ovakav sličan post, svaka čast :D

    Delilah's Stories | Filmtastično

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pah, nadam se da cu sad redovnije pisati, pa da ces moci videti sve cari moga pisanja :)

      Delete
  6. Jako mi je drago što si se vratila pisanju. Istina, škola nam oduzima vrijeme za sebe, ali opet te priprema za budućnost i vjerujem da nam je svima potreban odmor, ali mi ga sami moramo pronaći. Odmor ne mora biti samo spavanje, već i tipkanje na laptopu i to. Veselim se tvojim novim postovima!:)♥

    sretnisanjar.blogspot.hr - novi post

    ReplyDelete
  7. Ja sam zaista odusevljena tobom!! Ti si mi nepresusna inspiracija... Volela bih da te upoznam zato sto vidim da si divna osoba!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Probudice se narcis u meni, bolje prestani ;)

      Delete
  8. prelepo. uživala sam baš baš baaaaaaaš čitajući ovo, jer predstavlja oazu neke ,,drugačijosti'' na blogosvetu: kapiraš šta hoću da kažem? svi nešto reklamiraju zaful, recenzije, putuju kud koji mili moji... e pa, ja volim OVAKVE postove.

    reci ti toj maloj dalekoj ivi, ako je sretneš ikad, ili reći ću joj možda i ja ako je sretnem, da treba da se posveti makar malo svojoj ljubavi u nedelji i da će garantovano biti srećnija kroz neko vreme. eto!!! dosta od mene.

    Novi #MyLife post! | Instagram

    ReplyDelete
    Replies
    1. Po svemu sudeci, Iva ce za sada ostati pri svojoj odluci, jer kad vidi ovakve komentare, inspiracija je neiscrpna. :)

      Delete
  9. Baš mi je drago da si odlučila da ponovo pišeš, iz ličnog primera znam koliko je teško odvojiti vremena za to, ali stvarno se nadam da ćeš ovaj put uspeti da istraješ. Srećno :)

    ReplyDelete
  10. Lepo :)

    https://sweet16blackpoetry.blogspot.rs/2017/12/subdued.html?m=1

    ReplyDelete
  11. Draga, ovo je zaista nevjerovatno. Ne znam kako ranije nisam primijetila ovaj post :/. Oduševila si me svojim stilom pisanja. Mislim da bi trebala malo češće da nas iznenadiš ;)

    My blog --> Zujalica.ba

    ReplyDelete

Reci svoje iskreno mišljenje ☺