Kako promeniti svoj zivot u 15 godini?

January 05, 2016

Ustanem vam ja jutros tako sva mrzovoljna jer ne mogu vise da spavam i provaljujem da je nesto drugacije napolju ali ne kontam sta. Prosetam malo po sobi, pocnem da razmisljam ali ne vredi ne mogu da otkrijem. A onda me je mama prosvetlila, komsija preko put je pokosio travu. xD
Ili je ipak pao sneg. Ok, ja sam kriva.


Pre neki dan sam molila Boga da padne sneg, jer kao ako vec mora da bude hldno nek barem sneg pada. Mislim to idalje stoji ili ipak ne. Ja volim sneg necu da lazem ali ne hladnocu i to da ne mogu iz kuce da izadjem (a nije ni da zelim bas) i da je sada -7..
Sad tek shvatam onaj stih: "Only miss the sun when it starts to snow" hope you understand.. :)


Vec nekoliko dana unazad pocela sam ozbiljno da razmisljam o buducnosti, tj. sta cu ja raditi jednog dana. I tako sam ja razmisljala i razmisljala i na kraju nista nisam razmislila, Steta. Jedino sta znam jeste da mi je zacrtano da zavrsim fakultet i nista vise. A sta onda? Ufff.. krenimo iz pocetka.


Znate to kada imate 15 godina i najveca zelja vam je da postanete poznati. Ne bitno u cemu samo poznati. Znaci, pevaci, plesaci,glumci, youtuberi, vineri, i ko zna sta jos moze biti. MTV vrsi ogromni pritisak na nas. Svi zelimo da postanemo Disney-eve zvezde, ili pevaci ili komicari na Vine-u.
Slika je od prosle godine. :)
Ali dolaze problemi znate. Kada ste rodjeni u Srbiji a ne u SAD-u nemate bas puno mogucnosti da iskazete sebe i svoje talente. Pa onda (kao ja) provodite sate i sate gledajuci youtube i zelite da vam se snovi ispune. Ja sam sad u fazonu kao: "Zasto on moze da ima 17 godina i da ide po svetskim turnejama, da ima na 100000 fanova, a ja sedi kuci ucim i posmatram zavejan zivot iza prozorskog okvira." Ili neki postanu poznati po najglupljim pesmama ili izgledu. A ja ovde vredna i pozrtvovana ne mogu.. Pff...


Pogledajte Matt u gore postavljenom videu. Ja bih jako volela da naucim ovako da plesem, ali znam da toga kod nas nema u ovakvom izdanju, sve je to mnogo losije. Ono sto me nervira je to sto znam da je jedini put do uspeha za mene, zavrsavanje skole i da do tada ne mogu da putujem, i sa prvenstveno posvecujem stvarima koje volim, vec moram da ucim. Ali dobro isplati ce se to jednog dana. :) Nadam se. :(

Volela bih nekako promeniti svoju svakodnevnicu, ne znam ni sama, ali ovo mi se smucilo. Doduse sad sam 8 razred pa je verovatno zbog toga jer gledam sve iste ljude svaki dan, kada krenem u srednju bice drugacije. Ono sto svi mozemo uraditi jeste da pocnemo da radimo nesto novo umesto da ocajavamo. Umesto gledanja Mattovih korografija 24/7 mozemo izaci napolje, grudvati se, zapoceti neki novi hobi i tamo provoditi vreme. nemojte samo ocajavati (ja nekom dajem savet ?!) vec ne znam radite nesto za sebe i sto bi mozda moglo da vas povede u slavne vode.
Uvek se mozete prikljuciti nekom horu ili takmicenju pa tako da steknete neku malu popularnost. Ili se zdruzite sa popularnima, sta da vam kazem. ;)

Sada kad se vratim gore na ono sto sam napisala, shvatim da nemam pojma sta sam ovim postom zelela da napisem, jakoooo zurim. No dobro, ako ste vi shvatili drago mi je.
Interesuje me da li vi sanjate da budete poznati i da proputujete svet? Recite mi u komentarima, bice interesantno za citanje.. :) Caooos..♥



You Might Also Like

55 comments

  1. Svi kazu da ne razmisljamo o buducnosti, vec da uzivamo u sadasnosti, ali nema vajde, moramo nekad da sednemo i da porazmislimo sta ce sa nama biti... Ili ono "Bice kako nam je sudjeno". Sudbina ne postoji, mi sami nasim postupcima odredjujemo gde cemo zavrsiti.
    Zato, ako zelis da postanes poznata - trud, trud, trud!


    Hashtag Girl

    ReplyDelete
    Replies
    1. Moramo se potruditi za sve sto zelimo, jer nista nece pasti sa neba, ali prosto negde se sa manje truda dodje do uspeha, a negde sa mnogo vise. :)

      Delete
  2. iva jako sladak post! srecna ti nova i sve najbolje zelim! <3

    http://highheelpoodl.blogspot.rs

    ReplyDelete
  3. Zanimljiv post, zaista. Mene je pre nekoliko godina uhvatila kriza za Hollywoodom, jaaako sam želela da postanem Disney zvezda (svi mi govore da bih bila prava diva ☺) i htela sam da se proguram ovde, muđutim, ovde su potrebne strašno jake veze da bi iko dobio priliku u bilo kakvom obliku scenskog nastupa, a u Hollywoodu je još gore. Tako da, ukoliko nemaš neke jake veze u Hollywoodu, nećeš baš uspeti, osim ako ne donosiš novac. Žao mi je ali je jednostavno tako... U svakom slučaju, sledi svoje snove, možda imaš oooogroooman talenat i harizmu, pa će te neko možda i tražiti ☺

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jesu veze bitne, ali nekako sreca je nesto najpotrebnije. Nije Justin Bieber postao to sto jeste, da nije imao puno srece u zivotu. :)

      Delete
  4. Mislim da u potpunosti delimo očajanje što živimo u Srbiji, a ne, recimo, u Kaliforniji ili Njujorku. Ja sanjam da završim neki koledž u Americi i da ostanem da živim tamo, mada znam da je za to potrebno mnoogo truda, pa čak i tada možda nije moguće, ali sam veliki džrimer, šta ću :).

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pa ja to uglavnom i planiram. Dobar fakultet, pa onda sve ostalo. :D

      Delete
  5. Ajme kako dobar post ♥
    Objavljuj ovakve postove češće ♥
    Jedva čekam slijedeći post ♥
    POgledaj moj blog ako želiš
    http://dorissbeautycorner.blogspot.hr/

    ReplyDelete
  6. Super post. Da, kod nas je jako teko probiti se. Ali ako radimo nesto dobro i ako se trudimo mozda i za nas neko cuje ko zna :) mebi je vazno da uzivam dok sviram klavir i da sam srecna dok treniram ples.

    ReplyDelete
  7. Sjajan post! Ne zelim da budem poznata, i imam zelju da proputujem svet!
    joxykutak12.blogspot.com

    ReplyDelete
  8. Okej, ovim postom kao da si mi lupila samar i rekla: 'Marijana, ovo si ti!' Zaista, delim misljenje sa tobom, kako je moguce to da svi oni sa 16/17 godina putuju sami po svetu, nigde na vidiku dosadnih riditelja, a oni uzivaju i druze se sa fanovima. Ali ipak, kad bolje razmislim i iza svega toga stoji ogroman trud. Pa samim tim ukoliko se i ja budem trudila mozda postignem tako nesto s obzirom na to da sam u zadnje vreme pocela da pronalazim mnoga interesovanja.☺ Odlican post, Ivo!☺❤

    ReplyDelete
  9. Jako si super sve ovo napisala, ti si mi idol :)

    Pogledaj moj prvi video https://www.youtube.com/watch?v=BLsiBjNpFDg

    ReplyDelete
  10. Spuštanje na zemlju ovim postom XD
    Moj najveći san je da budem youtuberka, na foru ovih iz Amerike.Ali naravno pošto je ovo razvijena zemlja Srbija,teško bi bilo išta od toga.
    Skroz realan post

    Youtube girl

    ReplyDelete
  11. Odlican post. U potpunosti se razumemo oko zivota u Srbiji i Americi npr. ♥

    fashionholicyeahh.blogspot.com

    ReplyDelete
  12. Odlican post. U potpunosti se razumemo oko zivota u Srbiji i Americi npr. ♥

    fashionholicyeahh.blogspot.com

    ReplyDelete
  13. Znam osecaj.Ponekad rezmisljam kako bi bilo dobro da ja imam yt kanal,ili da postanem neka hip-hop plesacica,ili glumica,ili modni dizajner,ali nista od toga na ovom Balkanu u jadnoj Srbiji :(
    Pogotovo da sad neko otvori hip-hop skolu u jadnom Smederevu i da pozove nekoga (mene) ko ne zna obicno kolo da igra.Yap.To su samo puki snovi .Možda bi trebalo da se okrenemo necim realnijem...
    Amerika,koliko tamo mogucosti ima...
    Post je realan.Totalno.Kao samar.Aha.
    Bravo za tebe ,sto si ovu temu iznela na ovakav nacin.Iz ostalih komentara vidim da nisam jedina koja se slaže se tobom .Svaka cast.
    dreamer-ana.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti puno.. Mnogo mi je drago sto ima puno vas koji se slazete sa mnom..♥♥

      Delete
  14. Ja se često zapitam zašto sam baš ja određena da se rodim u Srbiji, ne u Americi negde i to još u dobu gde ti u većini slučajeva ni završen fakultet ne pomaže, već veze. Ali ako želim da i ovde, u Srbiji, postanem neko i nešto, moram imati jak motiv. Ja sam veliki sanjar tako da sanjam o svačemu, ali verujem da je to moguće ostvariti, ma koliko god nemoguće izgledalo. Sedenje kući, lenčarenje i kukanje o ne samo Americi već bilo ĉemu neće pomoći, već i ogroman trud. :)
    Ja nikad nisam žudela za popularstvom, nikada nisam htela da budem popularna, ali mi je životni cilj da proputujem svet. Nadam se da ću jednoga dana to i učiniti. :)

    http://moonsdreamer.blogspot.rs/?m=1

    ReplyDelete
  15. Slazem se sa Katarinom, isto tako se zapitam zasto zivim u Srbiji, kako ? A ne npr u Engleskoj, Francuskoj?! A nije tako lose biti poznat, bas je kul... I volela bih da posetim Pariz, neke gradove u Engleskoj i jos mnogo toga. Jako dobar post zaista, uclanila sam se i ja u tvoj blog , ne zato sto si ti meni nego ja duze vreme pratim tvoj blog a nikako da se setim da se uclanim... :/ Haha, super si! ♥ A ona slika od prosle godine je fantasticna
    http://miljana-saveti.blogspot.com/

    ReplyDelete
  16. Ja se stvarno nekada osecam ograniceno zbog toga sto sam iz Srbije. I mnogo mi je zao kada vidim da su tamo osobe koje se bave bukvalno istim poslom kao mi, mnogo vise trazenije i popularnije od nas u Srbiji. I daa veliki sam sanjar i mnogo mastam, nekako je svet lepsi kada sanjamo <3333 Sjajan post, svaka cast <33

    tijanaqueenoffashion.blogspot.rs

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nemoj tako, mozda nam se dogodi neko cudo, i zavrsimo u Americi.. ;)

      Delete
  17. Hello! Thank you for your comment on my blog! I also signed up for you, and follow you GFC and Google+.
    I'll be happy to be friends with you!
    http://mirandabeautyworld.blogspot.ru/

    ReplyDelete
  18. Meni iskreno nije zao sto sam iz Srbije,ipak tu je moja domovina i Srbija je jedna jako lepa drzava,samo nije tako razvijena kao Amerika,odlican post,slike su divne:))
    Uclanjena sam u tvoj blog,uclani se i ti u moj:))

    ReplyDelete
    Replies
    1. I ja volim Srbiju ali nekako ne mozemo da se iskazemo bas kako trebamo. ;)

      Delete
  19. Daa apsolutno se slazem sa tobom da ovi poznatiji kanali veoma uticu na danasnje tinejdzere.Ono svi misle ako su se sve diznijeve zvijezde proslavile sa 15 godina zasto nebi mogla i ja?Inace odlican ti je blog odmah se uclanjujem. ♥

    http://anonimnadjevojka.blogspot.ba/

    ReplyDelete
  20. Lepp post! Originalna tema! :D
    Ja, ja imam svoje snove i ocekivanja u zivotu. Pre dva dana sam napunila 15 godina. Ja shvatam da mi nismo SAD, vec Srbija, ali takodje mislim da ako bismo se smao malo svi potrudili, mogli bismoo mnogo toga da promenimo. Ali to je , da kazem, nemoguce, zato sto nikoo nema motivaciju i svi razmisljaju u fazonu STA AKO NE USPE... Ja sam optimista, praticu scoj san, svoje srce, pa videcu gde ce me sve to dovesti. Moja zelja je da postanem pisac. Da se moja dela prevode na mnogo stranih jezika... Ynam, moyda to sada zvuci apsolutno suludo, ali to je moj san, i ja cu svaki delic sebe uloziti u njegovo ostvarenje. ♥ Prvi korak mii je da se oprobam u vodjenju blog, koji sam otvorila pre mesec dana, i sasvim sam zadovoljna, za sada. :D
    Hejj, otvorila sam dusu u ovom komentaru, ha-ha! xD
    Pa, ako zelis poseti moj blog. :) http://blogteenqueen.blogspot.rs/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Uff i ja cesto sanjam tako neke stvari. Trudim se, ali opet ne na nacin na koji bi se trudila da zivim mzoda negde drugde...

      Delete
  21. Post je i više nego odličan! Baš sam se udubila čitajući ga a inače ne čitam baš tako ostale postove na drugim blogovima :)

    Pratim tvoj blog već odavno, odličan je :)

    xoxo ♥

    ✨ forever-blogm.blogspot.com ✨

    ReplyDelete
  22. Odličan post!!!
    Srećna nova godina i sve najlepše u 2016-toj godini <3

    Pogledajte naša nova dva posta -http://diyformi.blogspot.rs/2016/01/diy-pisamce.html
    - http://diyformi.blogspot.rs/2016/01/diy-ram-sa- slikom.html


    ReplyDelete
  23. Odlicaan post,dosta realan,nazalost nasa zemlja je takva,alii nikad ne odustaj od svojih snova! :D

    Nova sam,pa bi mi znacilo da pogledate i komentarisete moj blog http://katarinakataleja.blogspot.rs/
    Hvala unapred :)

    ReplyDelete
  24. Odličan post, svi mi želimo da budemo poznati ali nažalost, u našoj zemlji i nije to toliko lako. ♥ http://everythinggirlneedstoknow.blogspot.ba/

    ReplyDelete
  25. >budi rodjena u Srbiji
    >Uci ceo zivot
    >Zavrsi srednju
    >Upisi faks
    >Uci
    >Samo uci
    >Uci
    >Ceo
    >Zivot
    >Uci
    >Nadji posao u Srbiji
    >Ako je to moguce
    >Radi za 10 000
    >tvoj zivot je sranje
    >Ova drzava je sranje
    >Poyyyyy

    Iva volimo te :'D Pita te Zizi kako si

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vass tebi je post posvecen.. :*
      Reci Zizi da najzad nauci da cita porukee.. :P

      Delete
  26. Svidja mi se tvoj post puno. Volela bih da posetis moj blog I kazes mi sta mislis. Kisses

    missbabybluelove.blogspot.rs

    ReplyDelete
  27. super post,nažalost mislim da smo svi ovdje u istoj situaciji hah rijetko da će kod od nas postati poznat baš zbog toga gdje smo rođeni međutim ne treba gubiti nadu :)

    http://lamiyasworld.blogspot.ba/

    ReplyDelete
  28. Divan blog! Zapratila sam i ja tebe :)
    Hvala na divnom komentaru, pogotovo za ono devojčica :)
    Veliki pozdrav

    ReplyDelete

Reci svoje iskreno mišljenje ☺